Ki vagyok én? – Dr. Simon Zsófia Eszter

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dr. Simon Zsófia Eszter gyermekpszichiáterrel készítettünk interjút. Dr. Simon Zsófia Eszter a gyermekek és serdülők problémáival, úgy mint evészavar, depresszió, hangulatzavar foglalkozik. A doktornő az iskolai problémák és a pályaválasztás miatt érzett nehézségek kezelésében is jártas.

Dr. Simon Zsófia Eszter gyermekpszichiáter

Miért választotta az orvosi pályát?

Gyerekkorom óta érdekelt az orvosi pálya, érdekelt az emberi test sokszínűsége és működése. Szerettem volna olyan munkát végezni, ahol segíthetek másoknak. Valószínűleg az is segített ennek a pályának a választásában, hogy sok jó példát láttam magam előtt, például a saját gyermekorvosom, akit nagyon szerettem, és akire a mai napig felnézek.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál? 

Az orvosi egyetem alatt sok minden érdekelt. Az idő előrehaladtával leginkább a pszichiátria és a gyermekgyógyászat kezdett el érdekelni. Egyrészt az agy elképesztő komplexitása fogott meg és hogy ez hogyan tud megnyilvánulni a mindennapi életben, másrészt nagyon szerettem gyerekekkel foglalkozni és szeretek a mai napig is. Sokáig azt hittem, hogy majd választanom kell a kettő közül. Azonban úgy hozta az élet, hogy nem kellett, hanem gyermekpszichiáter lettem. Az orvosi szakképzés mellett elvégeztem a Komplex Integratív Gyermekterapeuta Képzést is. Gyermekpszichiátriai munkám során foglalkozom serdülőkori problémák, családi krízisek, iskolai nehézségek, önértékelési problémák, szorongás és hangulati problémák, valamint étkezési zavarok egyéni terápiás kezelésével is.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye? 

Nem tudnék egyet kiemelni. A sikerélmény az én szakterületemen lehet akár egy hosszú csend, amikor valaki elgondolkodik, egy mosoly, de az is, ha valaki elsírja magát egy komoly témáról való beszélgetés közben. Nekem az mindig egy meghatározó sikerélmény, ha valaki a segítségemmel választ talál az élete egy nehéz kérdésére vagy a segítő beszélgetések során lesz egy fontos felismerése. Az ilyen munkatapasztalatok mellett a tavalyi évem fontos szakmai sikerélménye volt, amikor a Magyar Pszichoanalítikus Egyesület Konferenciáján tarthattam workshopot „Múlt a jelenben, vagyis az emlékezet megjelenése kapcsolati mintázatokon keresztül a Thalassa Házban” címmel, amelyben bemutattam egy kliensem fejlődésének nehézségeit és sikereit.

Mit vár az idei évtől? 

Ez a koronavírus járvánnyal megterhelt év sok nehézség elé állított mindenkit, az egész társadalmat és személy szerint engem is. Az idei évtől azt várom, hogy szakmailag tovább fejlődjek és minél több embert segítsek végig az általa elérni kívánt célhoz vezető úton. Azt szeretném, hogy a hozzám forduló emberek megtalálják a kiaknázatlan erőforrásaikat és használni tudják azokat ebben a nehéz helyzetben is.

Dr. Simon Zsófia Eszter Budapesten, a Balansz Egészségfejlesztő Központban (Stollár Béla utca 3/B) várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük