Mit csomagoljunk a nyári táborba?

A nyár alkalmával többféle programlehetőséget nyújtó táborokba tudjuk beregisztrálni gyermekünket. Már jóval a tábor megkezdődése előtt javasolt listát készíteni, hogy mi mindenre lehet szüksége gyermekünknek, így kellő időnk lesz beszerezni a kellékeket. A következőkben összegyűjtöttük, hogy mely használati eszközök, gyógyszerek lehetnek a legfontosabbak, amiket mindenképp vigyenek magukkal a csemeték.

Amennyiben több napos lesz a tábor, ajánlott a váltóruhákból többet becsomagolni. A gyerekek figyelmetlenebbek játék közben, gyakran elesnek, így ruhájuk hamar elszennyeződik. Ennek kapcsán gondolni kell az esetlegesen előforduló sérülésekre is. Tanácsos sebfertőtlenítő oldatot és sebtapaszt is a táskába tenni. Sebtapaszból készítsünk be többféle méretűt, hogy a nagyobb kiterjedésű horzsolásokat is el lehessen látni fedőkötéssel.

Ha a tábor zöldövezeti területen kerül megszervezésre, úgy gondolnunk kell a kullancsokra és a szúnyogokra is. Ma már kaphatók kullancs– és szúnyogriasztó szerek, melyekkel kivédhetők a csípések. A nadrág szárát javasolt a zokniba tűrni, megelőzve ezzel a kullancscsípés lehetőségét.

A hirtelen fellépő betegségek úgy, mint láz, hasmenés, fejfájás kezelésére fájdalom-, és lázcsillapítót, hasmenés elleni készítményt is tegyünk be a poggyászba. Amennyiben allergia is fennáll gyermekednél, úgy kalcium, antihisztamin tartalmú tablettát is vigyen magával a gyermek, továbbá a tábor vezetőjének jelezni kell az allergia meglétét.

Ne feledkezzünk meg a tisztálkodó szerekről, papucsról, törölközőről, valamint a naptejet is tanácsos bekészíteni. Hívjuk fel gyermekünk figyelmét, hogy a déli órákban inkább árnyékban tartózkodjon, valamint délelőtt már kenje be fedetlen testrészeit naptejjel, hogy ne égjen le a bőre.

Végül ne feledkezzünk meg az okmányokról sem, mivel bármikor szükség lehet rájuk.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük