A 3 leggyakoribb nyári baleset

Nyáron különösen sok időt töltünk a szabadban, ahol fokozott veszélyeknek vagyunk kitéve. Akár otthon a kertben, akár a vízparton érdemes felkészültnek lenni, hogy kivédjük az egyes baleseteket. A továbbiakban felsoroljuk azokat a leggyakoribb baleseteket, melyek a nyár alkalmával fordulhatnak elő.

1. Rovarcsípések

A szabadban könnyen áldozatul eshetünk különféle rovarok csípésének. Főként a darázscsípéstől kell tartania annak, aki allergiás rá, így mindenképp ajánlott antihisztamin tartalmú tablettát maguknál tartani az érintetteknek. A szúnyogok ellen védekezhetünk riasztó spray-el, valamint a kullancsok ellen is ajánlott különböző készítményeket használni.

2. Sérülések, csonttörés

Főként a gyerekeket éri a legtöbb baleset a nyár folyamán. A nyári szünet alkalmas a biciklizés megtanulására, a különböző sportágak kipróbálására. Az önfeledt játék és figyelmetlenség során nagyszámban az elesésekből származó csonttörések, zúzódások jellemzők. Ez esetben mindenképp vigye gyermekét orvoshoz, ugyanis mind a nyílt, mind a zárt csonttörés azonnali ellátást igényel. A kisebb horzsolások fertőtlenítést igényelnek, így otthonunkban is tartsunk fertőtlenítőszert, valamint kötszert, hogy azonnal elvégezhessük a sebkezelést.

3. Vízi balesetek

A tengerparti nyaralástól kezdve egészen az udvaron elhelyezett medencéig a gyerekekre veszélyt jelent a fulladás lehetősége. A vízparton töltött idő alatt ajánlott karúszót, úszógumit használni, hogy a sodrás által ne kerüljön víz alá a gyermek. Mindenképp szülői felügyelet kíséretében tartózkodjon a vízben, ugyanez érvényes az otthoni fürdőzésre is.

Ha sérülésed indokolja, fordulj baleseti sebészhez időben, hogy a nyári időszakban is gyorsan gyógyulj!

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük