Ki vagyok én? – Dr. Pozsgay Erzsébet

A FoglaljOrvost oldalán megtalálható Dr. Pozsgay Erzsébet fül-orr-gégész szakorvossal készítettünk interjút. Dr. Pozsgay Erzsébet gyermekek fül-orr-gégészeti betegségeiben is jártas, mandulaműtétben, orrsövényferdülés kezelésében és nyálmirigysebészetben is tapasztalt.

Dr. Pozsgay Erzsébet fül-orr-gégész szakorvos

Miért választotta az orvosi pályát?

Gyerekkorom óta erre a pályára készültem, semmi más alternatívát nem tudtam elképzelni, ami egy életen át az érdeklődésemet fenn tudná tartani. Gyakorlatias és hasznos szakma, sok embernek lehet segíteni vele. Az orvosi pálya során folyamatos a lehetőség a fejlődésre.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A műtétekkel sok betegséget definitíven tudunk megoldani, ezáltal nagyon gyakorlatias terület. Gyermekeket és felnőtteket egyaránt vizsgálhatok. A legtöbb érzékszervünk a fejünkön van, ezáltal nagyon szerteágazó tünetekkel kell foglalkoznunk a betegellátás során. Ettől válik színessé és komplexé a fül-orr-gégészet.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Mikor a műtétet követő pár órával már rászólt a kisgyermek a szülőre, hogy halkabban beszéljen. A műtét utáni kontroll vizsgálaton pedig tanárnő édesanya lelkesedve mesélte, hogy a gyermeke már vagy 20-30 szóval többet mond, mint előtte. A hallásában történt javulás nagyon hamar érezhető volt a család mindennapjaiban.

Mit vár az idei évtől?

Szakmai céljaim: több külföldi kongresszusra szeretnék eljutni, hogy a legaktuálisabb, legújabb irányelvekkel, terápiákkal, műtéti típusokkal megismerkedhessek és minél előbb én is alkalmazhassam azokat betegeim körében.

Dr. Pozsgay Erzsébet a budapesti Kálmán Rendelőben, a Bartók Béla út 16.fsz.1. címen várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük