Ki vagyok én? – Dr. Simán Benedek

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dr. Simán Benedek fogszakorvossal készítettünk interjút. Dr. Simán Benedek a felnőttek fogászati ellátásán túl gyermekfogászattal is foglalkozik, páciensei precizitását és empatikus hozzáállását nagyra méltányolják.

Dr. Simán Benedek fogorvos

Miért választotta az orvosi pályát? 

Úgy gondoltam kellő empátiával rendelkezem ahhoz, hogy embereknek segítsek. Iskolásként szívesebben/könnyebben tanultam a biológiát. Érdekelt az emberi test megtanulása/megértése, – feltételeztem – hogy ennek révén, az élet nagy kérdéseire is választ kaphatok.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A kézügyességemet mindenképpen egy manuális szakmában szerettem volna kamatoztatni. Az egyetemi éveim közepe fele kezdtem el absztrakt képművészettel foglalkozni (festészet, fotózás). Innen egyértelmű volt az út az esztétikai fogászat felé. A fogorvosláson belül a mosolytervezés/kivitelezés a fő érdeklődési területem.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

A legfontosabb a cél: mindig a Páciens elégedettsége és a saját elvárásaimnak való megfelelés. Amikor ezek együtt teljesülnek, megvan a sikerélmény. Kiemelném azokat az eseteket, amikor olyan magas esztétikai eredmény születik, hogy évekkel későbbi vizsgálatokon is rácsodálkozunk a végeredményre. Ezek az esetek mindig megváltoztatják az Páciens életét is, természetesen pozitív irányban.

Mit vár az idei évtől?

Több konkrét továbbképzés is tervben van. Szeretnék több időt fordítani a fotódokumentációra.

Dr. Simán Benedek Pécsen az FG Dentál Fogászati és Szájsebészeti Központban fogadja pácienseit, az Irgalmasok utcája 8. 1/3. címen.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük