Ki vagyok én? – Dr. Simán Benedek

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dr. Simán Benedek fogszakorvossal készítettünk interjút. Dr. Simán Benedek a felnőttek fogászati ellátásán túl gyermekfogászattal is foglalkozik, páciensei precizitását és empatikus hozzáállását nagyra méltányolják.

[caption id="attachment_1062" align="aligncenter" width="300"] Dr. Simán Benedek fogorvos[/caption]

Miért választotta az orvosi pályát? 

Úgy gondoltam kellő empátiával rendelkezem ahhoz, hogy embereknek segítsek. Iskolásként szívesebben/könnyebben tanultam a biológiát. Érdekelt az emberi test megtanulása/megértése, – feltételeztem – hogy ennek révén, az élet nagy kérdéseire is választ kaphatok.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A kézügyességemet mindenképpen egy manuális szakmában szerettem volna kamatoztatni. Az egyetemi éveim közepe fele kezdtem el absztrakt képművészettel foglalkozni (festészet, fotózás). Innen egyértelmű volt az út az esztétikai fogászat felé. A fogorvosláson belül a mosolytervezés/kivitelezés a fő érdeklődési területem.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

A legfontosabb a cél: mindig a Páciens elégedettsége és a saját elvárásaimnak való megfelelés. Amikor ezek együtt teljesülnek, megvan a sikerélmény. Kiemelném azokat az eseteket, amikor olyan magas esztétikai eredmény születik, hogy évekkel későbbi vizsgálatokon is rácsodálkozunk a végeredményre. Ezek az esetek mindig megváltoztatják az Páciens életét is, természetesen pozitív irányban.

Mit vár az idei évtől?

Több konkrét továbbképzés is tervben van. Szeretnék több időt fordítani a fotódokumentációra.

Dr. Simán Benedek Pécsen az FG Dentál Fogászati és Szájsebészeti Központban fogadja pácienseit, az Irgalmasok utcája 8. 1/3. címen.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük