Ki vagyok én? – Baráth Elvira

A FoglaljOrvost felületén szereplő Baráth Elvira pszichológussal készítettünk interjút. Baráth Elvira a pszichológiai tanulmányokon túl az addiktológiai konzultáns képzést is elvégezte, így a pszichológiai tanácsadás mellett szenvedélybetegek ellátásában is jártas.

Baráth Elvira pszichológus és addiktológiai konzultáns szakember

Miért választotta a pszichológusi pályát?

Az orvosi pálya volt a cél kezdetben, az idő során azonban érdeklődésem a testről a lélek mechanizmusai felé irányult. Ebben találtam meg a személyiségemhez leginkább illő hivatást.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A pszichológia szakterületein belül változik, hogy különböző korszakaimban mely iskola tanai szerint dolgozom az adott problémákkal. Egyre inkább a dinamikus szemléletű elméleteket helyezem előtérbe.

Mi a pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Legkiemelkedőbb kevésbé van, hétköznapi sikerek annál több: számos megmentett élet, család, kapcsolat, megszületett gyerek, megmentett élethelyzet, fejlődés, feldolgozás, megértés fűződik a terápiás munkámhoz, ami nap mint nap igazolja, hogy a helyemen vagyok.

Mit vár az idei évtől?

Ambíciózusra tervezett idei évtől azt várom, hogy az újratervezésben is megtaláljam az örömöt és a lehetőséget a fejlődésre. Szeretem a szakmám, folyamatos tanulással mindig meg tudok újulni.

Baráth Elvira Budapest II. kerületi Kanapé Pszichopraxis, a Bem rakpart 53. fsz.1. címen található rendelőben várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük