Hogyan válasszunk bőrgyógyászt?

Életünk során nem kerülhetjük ki, hogy bőrgyógyászhoz forduljunk; akár konkrét problémával, akár megelőzés céljából, felkeresése bármikor szükségszerűvé válhat. Bőrünk egészsége szempontjából egyáltalán nem mindegy, kit választunk. Hogyan lehet megtalálni a számunkra legmegfelelőbb bőrgyógyászt?

Tájékozódjunk!

Az internet kiapadhatatlan információforrás, melynek áldásos hatását orvos keresésnél is érezhetjük. Elég, ha csak a FoglaljOrvost tematikus keresőjére gondolunk; egy kattintás, és máris válogathatunk a bőrgyógyászok között.

Megtudhatjuk, hol és mikor rendel „kiszemeltünk”, és számos értékelést is olvashatunk róla volt páciensektől. Az orvosok bemutatkozó leírásából pedig kiderül, mire specializálódtak, így még egyszerűbb saját állapotunknak megfelelő bőrgyógyászra szűkíteni a keresést.

A hagyományos orvos-választó módszer jelentőségét sem szabad figyelmen kívül hagyni. Rokonok, ismerősök, családtagok, barátok ajánlásai szintén remek kiindulási pontot jelentenek döntési helyzetben. Pozitív tapasztalataikat meghallgatva mi is könnyebben tesszük le voksunkat egy ismeretlen orvos mellett.

Nem mindegy a nem

Mivel sok esetben bizalmas információkat kell megosztanunk magunkról és tüneteinkről, fontos, hogy komfortosan érezzük magunkat a bőrgyógyász előtt.

Nem beszélve arról, hogy egyre több bőrgyógyász az eltérő női vagy férfi bőrproblémákra specializálódik, ez is meghatározza tehát, kihez fordulhatunk.

Rendelőt is választunk

Hiába találtuk meg elméletileg a világ legjobb orvosát, ha történetesen szörnyen messze vagy nekünk nem tetsző helyen rendel. Szerencsére ennek is utánanézhetünk online, sok fotó áll rendelkezésünkre az egészségközpont vagy rendelő külső jegyeiről.

Hogyan beszél velem?

Vannak dolgok, melyek csak az első találkozás alkalmával derülnek ki; például az orvos kommunikációs stílusa. Amikor kérdezünk, hogyan válaszol? Szívesen válaszol, de úgy, hogy meg is értjük? Elég figyelmet fordít ránk, és érdeklődően végighallgat? Fontos kérdések ezek, amelyek nagyban befolyásolják választásunkat.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük