Ki vagyok én? – Dr. Burián András

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dr. Burián András fül-orr-gégész szakorvos válaszolt kérdéseinkre. Dr. Burián András a fül-orr-gégészeti megbetegedéseken túl fej-nyak sebészettel, foniátriával is foglalkozik, így páciensei számára széleskörű ellátást tud nyújtani.

Dr. Burián András fül-orr-gégész szakorvos

Miért választotta az orvosi pályát?

A betegek iránti empátiát, az irányukban mutatott segítőkészséget már egészen gyermekkoromtól kezdve megtapasztalhattam szintén orvosként dolgozó szüleim révén. A segítségnyújtás iránti szándékomat természettudományos érdeklődésemmel ötvözve rajzolódott ki egyre inkább az orvosi pálya gondolata. Egyetemi tanulmányaim során a fül-orr-gégészeti anatómia már egész korán felkeltette érdeklődésemet, mely töretlenül végig kísért egyetemi éveim alatt. Vallom, hogy az eredményes gyógyítás kulcsa a hivatástudat és az adott szakma iránti rajongás.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A fül-orr-gégészeti szervek felépítése és az azokat érintő megbetegedések keltették fel leginkább az érdeklődésemet egyetemi tanulmányaim folyamán. A fül-orr-gégészeti betegségek kezelése, azon belül is a hangképzési és nyelési zavarok tudománya (az ún. foniátria) és a fej-nyaksebészet, daganatsebészet nem egy kötelezően letudandó terhet jelent számomra, hanem egy olyan feladatkört, melyet minden alkalommal ugyanolyan lelkesedéssel végzek.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Nem vagyok híve a sikeres, “csodálatos gyógyítások” strigulázásának, mert véleményem szerint nem lehet a sikert jól vagy kevésbé jól sikerült műtétek, vagy egyéb terápiák szummázásaként értelmezni. A sikert a betegek elégedettségének és a saját magunkból eredő jó szakmai közérzet együttes megléteként jellemezném.

Mit vár az idei évtől?

Célom a hangképzési és nyelési zavarokban szenvedő páciensek korszerű diagnosztikája és kezelése, lévén, hogy ez a panaszkör mindig is mostoha problémának számított hazai viszonylatban. Egyes hangrehabilitációs minimál-invazív eljárások (pl. speciális anyagokkal helyi érzéstelenítésben történő hangminőség javító beavatkozások) még gyermekcipőben járnak hazánkban, még a szakma számára sem teljesen ismertek. Ezen eljárások regionális meghonosítását és nemzetközi színvonalon történő végzését tekintem az egyik legfőbb jövőbeni célomnak.

Dr. Burián András Pécsen a Harmony Medical Centerben, a Tímár utca 2. címen várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük