Ki vagyok én? – Dagdelen Ezgisu

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dagdelen Ezgisu gyermekpszichológussal készítettünk interjút. Dagdelen Ezgisu fő módszere a gyermekközpontú játékterápia, mellyel sikeresen látja el a hozzá forduló fiatal pácienseket.

Dagdelen Ezgisu gyermekpszichológus

Miért választotta a pszichológusi pályát? 

Szerettem emberekkel dolgozni, illetve szerettem őket meghallgatni. Az embereknek való segítés örömet okoz, szeretem látni a pozitív változásokat a viselkedésükben.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

Egyetemi éveim alatt több felnőtt pszichiátriai osztályban is volt szerencsém gyakorlaton részt venni, ekkor tudatosult bennem, hogy biztosan a gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Abban hiszek, hogy a felnőttekben is megjelenő pszichiátriai kórképek előzményei a gyermekkorban alakulnak ki, fontosnak tartom ezért, a korai intervenciót és a prevenciót.

Mi a pszichológusi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Az a sikerélményem, amikor a klienseim szülei beszámolnak arról, hogy az otthoni/iskolai/szociális nehézségekben enyhülést érzékelnek, sokkal boldogabb és nyitottabb a gyermek és megfelelően tudja kimutatni a jó és a rossz érzéseit.

Mit vár az idei évtől?

Fontosnak tartom a folyamatos képzéseket, célom, hogy minél több technikát tanuljak meg és áttudjam adni a tudásomat a klienseimnek.

Dagdelen Ezgisu a Pszichofészek 6. kerületi rendelőjében, a Teréz krt. 19. 3/34. címen várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük