Ki vagyok én? – Dr. Csizmazia Ildikó

A FoglaljOrvost kedves diósdi gasztroenterológus szakorvosát, Dr. Csizmazia Ildikót kérdeztük hivatásáról. Dr. Csizmazia Ildikó a belgyógyászat és gasztroenterológia szakterületen túl ultrahang diagnosztikai végzettséggel is rendelkezik, így sokszínű tudással vizsgálja pácienseit. Olvasd el Dr. Csizmazia Ildikó válaszait!

Miért választotta az orvosi pályát?

Édesanyám hivatása inspiráló volt, már gyermekkoromban eldöntöttem, hogy orvos szeretnék lenni, majd a későbbiekben ebbéli meggyőződésem csak erősödött. Az embereknek való segítő szándék családunkban folyamatosan jelen volt. Amikor dolgozni kezdtem nem csalódtam, évtizedekig jól éreztem magam a kórházban, szeretem a munkámat. Jelenleg már szakrendelek, örülök, amennyiben tudásommal segíthetek az embereknek.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A gasztroenterológiát azért választottam, mert szeretem az endoscopiát. Szűréssel ténylegesen megelőzhetjük a vastagbélrákot, évenkénti ultrahang vizsgálattal rejtett betegségeket (vese, petefészek, máj, hasnyálmirigy stb.) kiszűrhetünk. Rendszeres gondozással kézben lehet tartani a gyulladásos bélbetegségeket, gyomorbetegségeket. Sikerélményt hoz.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Egy fiatal férfi mellkasi fájdalommal. Nem elégedtem meg a negatív mellkas röntgennel, EKG-val és laborvizsgálattal. Az elvégzett mellkasi CT kimutatta a mellkasi aorta dissectióját. Az azonnali műtét mentette meg az életét.

Mit vár az idei évtől?

Az idei évben is változatlan, 100%-os odafigyelést várok el magamtól a betegeim irányában, hogy ne csak szakmailag, hanem emberileg is meg legyenek elégedve. Sokszor néha többet segít, ha meghallgatjuk a panaszaikat, illetve problémájukat, sok tünet hátterében áll pszichés, életviteli probléma. Ezeket csak kellő odafigyeléssel, türelemmel és szakmai tapasztalattal lehet kiszűrni.

Dr. Csizmazia Ildikó magánrendelése, az All In Med Magánorvosi Rendelő Diósdon, a Gárdonyi Géza utca 18. címen található, keresd a FoglaljOrvost-on!

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük