Ki vagyok én? – Dr. Gődény Sándor

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dr. Gődény Sándor nőgyógyász szakorvossal készítettünk interjút. Dr. Gődény Sándor a nőgyógyászaton kívül, endokrinológiai szakvizsgával is rendelkezik, így a nőket érintő nőgyógyászati endokrinológiai problémák hátterének kivizsgálásában is jártassága van.

Dr. Gődény Sándor nőgyógyász, gyermeknőgyógyász, endokrinológus szakorvos

Miért választotta az orvosi pályát?

Szüleim orvosok voltak, ezért már gimnazistaként sokat hallottam a betegségekről, a beteg emberek problémáiról. Egyik kedvenc tantárgyam a biológia volt, főleg az emberi testtel kapcsolatos órák keltették fel figyelmemet. Kedvenc olvasmányaim közé tartoztak híres orvosok felfedezéseivel, életútjukkal kapcsolatos könyvek. Ezek hatására jelentkeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemre.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

Az egyetemi évek alatt szerettem meg a szülészet-nőgyógyászatot. Végzésem után néhány évvel kezdtem el érdeklődni a nőgyógyászati betegségek gyógyszeres kérdései, a gyermeknőgyógyászat és a nőgyógyászati endokrinológia iránt és ismertem fel a bizonyítékokon alapuló, betegközpontú orvosi ellátás fontosságát. Ezt a szemléletet a gyakorlati munkám során mai napig is használom.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Nagyon nehéz “legmeghatározóbb sikerélményt” kiemelni, hiszen egy gyakorló orvosnak a legnagyobb sikerélménye, ha betegeit sikerült meggyógyítania. Szerencsére ezt az élményt többször is átéltem. Ugyanakkor klinikai orvosként kutatásokban is részt kellett vennem és publikálni is szükséges volt. Ezeken a területeken sikernek tekinthetem, hogy érdeklődési körömben végzett kutatásokból készült PhD disszertációmat 1998-ban védtem meg és két könyvet szerkesztettem, továbbá több könyvfejezet írására kértek fel.

Mit vár az idei évtől?

Ebben az évben is szeretném folytatni eddigi tevékenységeimet. A rendelőm fejlesztésén, a rendelési idő bővítésén kívül az egyik legfontosabb célom távkonzultációs weblapom (www.hormoninfo.hu) továbbfejlesztése, mely: 1. Segítséget nyújt azoknak, akik a távolság miatt nem tudnak rendszeresen személyesen eljönni rendelésemre. 2. A weblapon olyan kutatási adatokra épülő tájékoztatókat is megosztok, amelyek segítenek – a betegek által sok esetben tévesen ismert, nem megbízható weblapokon olvasott – információk tisztázására.

Dr. Gődény Sándor magánrendelése a debreceni a Civis Egészségházban (Dózsa György út.25.) található.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük