Ki vagyok én? – Dr. Kálmán Judit

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dr. Kálmán Judit fül-orr-gégész szakorvossal készítettünk interjút. Dr. Kálmán Judit a felnőtt korosztály ellátásán túl a gyermekek fül-orr-gégészeti panaszait is kivizsgálja, továbbá fő területei közé tartozik a középfülsebészet, orrsövényplasztika és nyálmirigysebészet.

Dr. Kálmán Judit fül-orr-gégész szakorvos

Miért választotta az orvosi pályát?

A természettudományok mindig is közel álltak a szívemhez. Édesapám, mint gyakorló orvos (szülész-nőgyógyász) szakmai elismertsége, munka-szeretete, a barátoknak-ismerősöknek nyújtott segítsége és a hálás visszajelzések hozzásegítettek ahhoz, hogy az orvosi pályát válasszam. Nem csalódtam. Nagy szeretettel végzem a munkámat, jó dolog naponta új embereket megismerni, elesett állapotukon segíteni és a bizalmukat megnyerni.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

Medikus koromban felismertem, hogy a manuális szakmák vonzanak. Ismeretség révén évekig jártam be egy budapesti kórház fül-orr-gégészeti osztályára. A kollégák segítőkészsége, lelkes tanítása, a szakma szerteágazó volta segített abban, hogy ezt a szakágat válasszam. Öröm, hogy mind gyermek, mind felnőtt páciensekkel is dolgozhatunk.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Nehéz kiemelni egy-egy sikert. Sikernek könyvelem el, ha gégerákos betegeink teljes gégeeltávolítás után minőségi életet tudnak élni úgy, azáltal, hogy mind a beszédrehabilitációban, mind a táplálásban akár csak részleges segítséget tudunk nyújtani. De olyan apró sikereknek is rendkívül örülök, ha egy fájós fülű kisgyermeknek sikerül annyira a bizalmába kerülnöm, hogy megengedje, hogy felszúrjam a fülét, majd hónapokkal később az anyukája küldi a farsangi fotót, hogy fül-orr-gégésznek öltözött be. 🙂

Mit vár az idei évtől?

PhD hallgatóként szeretném a kutatási területem szerzett tapasztalataimat, illetve eredményeimet tudományos folyóiratban leközölni. Ezen kívül a középfülsebészeti, nyaksebészeti, valamint az esztétikus bőrsebészeti, invazívabb kozmetológiai ismereteimet tovább mélyíteni.

Dr. Kálmán Judit a budapesti Kálmán Rendelőben, a Bartók Béla út 16.fsz.1. címen várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük