Ki vagyok én? – Dr. Sipos Péter Ph.D

A FoglaljOrvost felületén szereplő, népszerű sebész szakorvossal, Dr. Sipos Péter-rel  készítettünk interjút. Dr. Sipos Péter Ph.D a sebészet szakterületen túl gasztroenterológiai, proktológiai és visszérgyógyászati szakvizsgával is rendelkezik, így széles körű tapasztalata révén számos betegség kezelésében jártas.

Dr. Sipos Péter Ph.D sebész, visszérgyógyász, proktológus és gasztroenterológus szakorvos

Miért választotta az orvosi pályát? 

Több generációs orvos családban nem volt kérdés a szakma szeretete. Csodáltam szüleimet, nagybátyámat a szakmájukban, kongresszusokon és az életben. Mindig vonzott a problémák megoldása és a manualitás. Az egyetem elvégzését követően evidens volt a sebészeti szakmában való elhelyezkedés. Elkötelezettséget és kitartást kíván, aminek próbálok a legmagasabb mértékben megfelelni a mai napig.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

Az emberi test anatómiájának megismerését követően a sebészetben találtam meg azt a kihívást, ahol a finom szövetkezelés és preparálás mellett az elromlott szervek funkcióját megfelelő módszerekkel kijavíthatjuk. Már az egyetem alatt is világossá vált, hogy a sebészethez nem csak a kézügyesség, hanem nagy tudás, ítélőképesség, szervezőképesség is kell. A betegeimet ma is komplexen nézem, hogy mi lenne nekik a legjobb. Gyakran vannak helyzetek, amikor nem is a műtét a legjobb választás, vagy igyekszem a személyre szabott legjobb műtéti megoldást megtalálni.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

A világ tele van legekkel, csúcsteljesítményekkel. Számomra minden sikeres műtét eredmény. Persze vannak bonyolult műtétek, melyek nagy előkészületet és odafigyelést igényelnek. Mindig büszke voltam, a munkahelyeimen sikerült egy új műtéti módszert adaptálni, az adott körülmények között alkalmazni. Ez többször is előfordult a laparoscopos sebészi technikák alkalmazása során úgy, mint laparoscopos sérvek, vastagbél reszekciók, a kóros kövérség műtétei és újabban a robot műtétek.

Mit vár az idei évtől?

A laparoscopos nagy hasfali sérvek műtéti megoldása érdekel leginkább, a háló különböző rétegekbe való elhelyezésével. Próbálok odafigyelni munkám során, hogy a plasztikai igényeket is figyelembe tudjuk venni a hasfal rekonstruálása során. Egyre több elhízott betegen sikerül segítenünk a Duna Medical Centerben, elsődlegesen a bypass műtétek alkalmazásával. Ennek a betegkörnek mind gyógyszeres, endoscopos és műtéti megoldásának minél jobb megismerését várom idén.

Dr. Sipos Péter Budapesten három helyszínen is fogadja pácienseit: a Duna Medical Centerben (IX.kerület, Lechner Ödön fasor 7.), a Körúti Orvosi Centrumban (XIII. kerület, Szent István körút 24.), és a L33 Medical Corvinban (VIII. kerület, Üllői út 44. 1. emelet 2.).

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük