Ki vagyok én? – Hang András

A FoglaljOrvost oldalán megtalálható Hang András klinikai szakpszichológussal készítettünk interjút. Hang András széles körű tapasztalata révén nyújt konzultációt, pszichoterápiás ellátást, melyek eredményességéről páciensei pozitívan vélekednek.

Hang András klinikai szakpszichológus

Miért választotta a pszichológusi pályát?

A pszichológia, mint tudomány, mint a világ értelmezését segítő rendszer mindig is érdekelt. Ezen belül a gyógyítás, az öngyógyító, személyiségfejlődést segítő módszerek leginkább. Valahogy a tanulmányaim is úgy hozták, hogy először véletlenszerűen, később egyre tudatosabban ebben az irányban képeztem magam.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

Felnőtt korcsoporttal foglalkozom, leginkább ez áll közel hozzám, noha tudom, hogy nem lehet elég korán kezdeni a személyiség fejlesztését, gyógyítását. Minden olyan kérdés, terület érdekel, ahol pszichoterápiás módszerekkel lehet segíteni a segítségkérő személyiség fejlődését, gyógyulását, problémamegoldó képességeinek kiteljesedését.

Mi a pszichológusi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Szeretem amikor egy páciens, kliens képes meghaladni elakadásait, képes megoldani azt az élethelyzetet, amit korábban nem tudott. Ez a változás általában együtt jár szorongásainak, bizonyos típusú betegségtüneteinek csökkenésével, elmúlásával. Nagy öröm számomra, amikor érzékelem, hogy egy-egy ülésen történik valamilyen előrevivő terápiás változás az összehangolt pszichoterápiás kommunikáció, kapcsolat eredményeként.

Mit vár az idei évtől?

Idei évben tervezem a pszichoterapeuta szakvizsgával kapcsolatos felkészülésemet befejezni, és ősszel sikeres szakvizsgát tenni. Szeretném tovább képezni magamat az eddig tanult módszerekben és esetleg új módszereket is elsajátítani.

Hang András magánrendelése Budapesten a 13. kerületben, a Kárpát utca 26. 1 emelet 3. címen várja pácienseit.

     

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük