Ki vagyok én? – Dengyel Kinga

A FoglaljOrvost oldalán található Dengyel Kinga pszichológussal készítettünk interjút. Dengyel Kinga a pszichológia szakterületen kívül perinatális szaktanácsadással foglalkozik, valamint relaxációs technikákkal is elősegíti a páciensek gyógyulását.

Dengyel Kinga pszichológus

Miért választotta a pszichológusi pályát?

A családomban többen is segítő szakmában dolgoznak, s kislány koromtól fogva a pszichológus pályára készültem. Majd a középiskolai és egyetemi tanulmányaim alatt és után is tanultam és dolgoztam külföldön, s azt gondolom, hogy a sokféle élettapasztalatom hozzásegít ahhoz, hogy ma egy átfogóbb szemléletmódban lássam a hozzám fordulókat. Meglátásomban a pszichológia tudománya pedig folyamatosan fejlődik, s gazdag tárháza egy életre szóló kalandot és elhivatást jelent számomra.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A pszichológián belül szakterületem a szülés-születés és az örökbefogadás. Számomra ezek azok a transzgenerációs pontok, ahol a normatív krízisben leginkább hasznosul a segítség. A társadalom mai nyitottsága is inspirál a közös munkára, mellyel mindannyian hozzájárulunk ahhoz, hogy jobb hely legyen a világ.

Mi a pszichológusi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

A sikerélményt abban mérem, hogy egyre több fiatal felnőtt és szülő érzi azt, hogy szakemberrel konzultálni a mindennapi igényesség része és nem valamiféle rosszul értelmezett stigma. Jó érzés azt látni, hogy a hozzám fordulók fokozatosan a saját maguk legjobb szakértőivé válnak, az életük pedig az egyik remekművükké alakul. Szeretem kísérni az embereket a változás útján, ugyanakkor célom, hogy a hozzám fordulóknak idővel ne legyen szükségük rám. Örömmel tölt el, amikor hallok a korábbi klienseim felől, és mindig megajánlom, hogy bármikor visszajöhetnek ismét konzultálni.

Mit vár az idei évtől? 

A 2020-as év a beteljesülések éve a szakmai életutamban, ugyanis végzek a klinikai szakpszichológus és az integratív gyermekterapeuta képzésemen is. Ugyanakkor a fejlődés továbbra is fontos számomra, folytatom a sématerápiás kiképzésemet, melyet a jövő egyik legmeghatározóbb pszichoterápiás irányzatának tartok. Emberképe elfogadó, módszertana könnyen átlátható, az alkalmazott intervenciók jól érthetőek a szakemberek és a kliensek számára egyaránt, a fejlődés pedig szemmel látható. Ha valaki most fontolgatja az önismeretet vagy a terápiát, nagyon jó szívvel ajánlom!

Dengyel Kinga Budapesten a PszichoFészek Magánrendelőben, az Üllői út 89.A 1. emelet 1. címen várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük