Ki vagyok én? – Nagy Gabriella

A FoglaljOrvost oldalán található Nagy Gabriella pszichológussal készítettünk interjút. Nagy Gabriella szorongásos, hangulatzavari problémákkal, kognitív pszichoterápiával foglalkozik, több éves tapasztalata révén sikeresen kezeli a hozzá forduló pácienseket.

Nagy Gabriella pszichológus

Miért választotta a pszichológus pályát?

Kisgyerekként az élőlények sokszínűsége, nagyobbacska koromban az emberi test összetettsége, majd kamaszkoromtól a tudat és a lélek titokzatos működése, törvényeinek, szabályainak tanulmányozása, illetve az emberi viselkedés megismerése vonzott a legjobban. A pszichológiai stúdiumok mindennek a lehetőségét megadták, sőt új területekre: a társadalomlélektan és a pszichopatológia felé irányítottak. A lelki bajokkal, pszichés sérülékenységgel, valamint az elme betegségeivel küzdők -mint a legsebezhetőbb és legkiszolgáltatottabb emberek- támogatását, gyógyítását érzem legfontosabb feladatomnak.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál? 

A pszichoterápiás módszerek közül a kognitív- és viselkedésterápiák elméleti magyarázataival és gyakorlati eszköztárával tudok leginkább azonosulni. A “bizonyítékon alapuló orvoslás” híveként, pszichológusként is az átlátható, objektivitásra törekvő módszereket fogadom el. Arra törekszem, hogy pácienseimet hozzásegítsem ahhoz, hogy képesek legyenek felismerni, megérteni lelki eredetű problémáikat és sikeresen tudjanak megküzdeni azokkal.

Mi a pszichológusi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Több, mint két évtized alatt nagyon sok szorongással, félelmekkel küzdő emberrel találkoztam. Megtapasztaltam, hogy már az értő figyelem, az együttérzés is óriási segítség a számukra, ha pedig egy-egy terápiás intervenció kapcsán megszűnnek a panaszaik, eltűnnek a félelmeik, egy új életminőség nyílik a számukra. Ezek az igazi sikerélmények a számomra: ha valaki hosszú kihagyás után újra képes munkába, társaságba járni, ha képes változásokat beépíteni a mindennapjaiba, ha képes régen halogatott döntéseket meghozni, ha képes sikereket elérni, ha végre jól érzi magát a bőrében.

Mit vár az idei évtől?

Törekszem megfelelni a hozzám fordulók igényeinek: nem változni, megtartani a kíváncsiságomat, érdeklődésemet, nem “kiégni”, naprakészen tartani ismereteimet. Terapeutaként az állandóság, a nyugalom, az elfogadás közvetítése a legfontosabb feladat.

Nagy Gabriella Budapesten a PszichoFészek Magánrendelőben, a II. kerületben a Szász Károly utca 6. II. emelet 6. címen várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük