szezonális betegségek

Szezonális védelem az egészségbiztosítással!

A betegségek osztályozásakor megkülönböztetünk fertőző és nem fertőző betegségeket. A nem fertőző betegségek korunkban már sokkal jelentőségteljesebbek és ezek teszik ki a betegségteher körülbelül 80 százalékát. Ez a szám a jövőben Európában valószínűleg növekedni fog, hiszen a társadalom elöregedése következtében még tovább fog emelkedni az idősebb lakosság aránya. Lényeges az is, hogy a nem fertőző betegségekben érintett személyek nagyobb rizikónak vannak kitéve a fertőző betegségek szempontjából is.

Ha szeretnénk tenni az egészségünk megőrzésért és helyreállításért, akkor mindenképpen érdemes egészségbiztosítást kötnünk. Ennek a terméknek a segítségével kényelmesebben és olcsóbban válhat elérhetővé a magánegészségügy, illetve anyagi védelemben részesülhetünk a lábadozásunk alatt.

Fontos kiemelni, hogy az egészségbiztosítások nemcsak a nem fertőző betegségek esetén lehetnek hasznosak, hanem a szezonális, fertőző betegségek esetében is.

A tél és az egészségbiztosítás

A téli időszakban számos betegség gyakoribbá válik, melyek az alacsony hőmérséklet, az összezártság és egyéb tényezők miatt alakulnak ki. Ilyen betegségek például az influenza, megfázás, torokfájás, hörgőgyulladás, torokgyulladás, bronchitis, tüdőgyulladás, megfázáshoz társuló felső légúti fertőzések, valamint az időjárás okozta balesetek, sérülések és mentális problémák is. A hideg időben az immunrendszerünk is gyengülhet, így a fertőzéseknek nagyobb az esélye.

A megfelelő öltözködés, kézmosás és egészséges életmód segíthet megelőzni ezeket a betegségeket, de ha már megtörtént a baj, akkor az egészségbiztosítás is nagy hasznunkra lehet.

Ha nem súlyos problémákkal nézünk szembe, akkor a folyamatosan elérhető orvosi call center egy hasznos szolgáltatása lehet az egészségbiztosításnak. Itt bármikor feltehetjük kérdéseinket szakértőknek, és például segítséget kaphatunk kellemetlen tüneteink enyhítésében. Ezt a szolgáltatást minden egészségbiztosítási csomag tartalmazza.

Jól jöhet ebben az időszakban a koronavírus, illetve az influenza elleni védőoltás is a részét képezi a csomagunknak.

Súlyos esetben háziorvosi vizitre is sor kerülhet. Ilyenkor a szakember otthoni ellátást biztosít Budapesten, illetve néhány vidéki településen.

Hasznos szakrendelés lehet a tipikus téli betegségekre gondolva a fül-orr-gégészet vagy a tüdőgyógyászat, amelyeket az egészségbiztosítás segítéségével a magánellátás keretein belül vehetünk igénybe.

A nyár és az egészségbiztosítás

Szezonális betegségekről nemcsak télen beszélhetünk, a nyári hónapoknak is megvannak a maguk jellemző fertőzései. A leggyakoribb problémák közé tartozik a napégés, a hőguta, a dehidratáció, a szúnyogcsípések, a hasmenés, a különböző növényi allergiák, az úszómedencei fertőzések és az ételmérgezés. Kevésbé ismert probléma a melegvíz-tartályokban és klímaberendezésekben megtalálható Legionella baktérium okozta légzőszervi fertőzés, melynek tünetei lehetnek a láz, a köhögés és a nehézlégzés.

A folyamatosan hívható orvosi call center a nyári betegségekre gondolva is hasznos szolgáltatás lehet. Például enyhébb leégés vagy hasmenés esetén kérhetünk tanácsokat arra vonatkozóan, hogy hogyan enyhíthetjük ártalmatlan de kínzó tüneteinket.

Ebben az időszakban fontos szolgáltatást képezhetnek a különböző szakorvosi vizsgálatok, ilyen például az allergológia, a bőrgyógyászat és fül-orr-gégészet.

Kombinált biztosítások és a tökéletes védelem

Ahogy a fentiek is megmutatják, az egészségbiztosítások nemcsak a nem fertőző betegségek esetén jelentenek segítséget, hanem a fertőző, szezonális problémák kezelésében is.

Az egészségbiztosítások rendkívül széles körű termékek, amelyek sokféle kockázati eseményre érvényesek, de azért nem fedik le teljesen a lehetséges történéseket. Ha azt szeretnénk, hogy semmi ne veszélyeztethesse az anyagi biztonságunkat, akkor érdemes kombinálnunk a különböző biztosítási típusokat. Léteznek életbiztosítások és nem életbiztosítások, amelyek között számos altípust és variációt találhatunk meg. Az első csoportba főként az életbiztosítás különböző típusai tartoznak (például nyugdíjbiztosítás vagy kockázati életbiztosítás). A nem élet biztosítások közé sorolunk minden mást, például a balesetbiztosítást, az egészségbiztosítást, a gépjárműbiztosítást vagy az utasbiztosítást.

A biztosítási típusok kombinálása számos előnnyel jár, amelyek hozzájárulnak a teljes körű védelemhez és az egyéni kockázatok sokoldalú kezeléséhez. A különböző biztosítási típusok variálása egyrészt költséghatékony, másrészt a segítségével olyan védelemre tehetünk szert, ami jól igazodik a személyes igényeinkhez és körülményeinkhez.

Az egyes biztosítások összekapcsolása lehetővé teszi specifikus kockázatok kezelését. Például otthonbiztosítás és utazásbiztosítás kombinációja védelmet nyújthat az otthoni és utazás közbeni kockázatok ellen is.

Ezenkívül, a kombinált biztosításokkal a stressz-szintünk is jelentősen csökkenhet, mivel teljesebb biztonságérzetet nyújtanak és a váratlan eseményekkel járó anyagi terheket könnyebben kezelhetjük.

Ne felejtsük el, hogy a biztosítások összekapcsolását sok biztosító felajánlja és ilyenkor az egyesével kötött szerződésekhez képest jelentős kedvezményre tehetünk szert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük