Ki vagyok én? – Dr. Péter Rózsa

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dr. Péter Rózsa bőrgyógyász szakorvossal készítettünk interjút. Dr. Péter Rózsa több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a bőrgyógyászati betegségek diagnosztizálásában, kezelésében, továbbá allergiás eredetű tünetek kivizsgálásában és bőrsebészeti beavatkozás terén is. Páciensei mindig pozitívan vélekednek róla, főleg empátiáját, szakmai hozzáértését emelik ki.

Dr. Péter Rózsa bőrgyógyász, nemigyógyász, kozmetológus szakorvos

Miért választotta az orvosi pályát?

Már egészen fiatal koromban megfogalmazódott bennem, hogy az egyik legszebb hivatás az orvosé, aki tudásával segít az emberek egészségének megőrzésében illetve a betegségeik gyógyításában.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

Meggyőződésem, hogy a betegségek egy része valamilyen módon megjelenik, visszatükröződik a bőrön, így egy tapasztalt bőrgyógyász akár belszervi betegségeket is tud diagnosztizálni a bőrtünetek alapján, amiképp az egészséges bőr (haj, köröm) visszaigazolása az egészségtudatos életmódnak.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye? 

Legmeghatározóbb sikerélményem a főorvosi kinevezésem volt, mellyel nemcsak a mindennapos szakmai munkámat, hanem tudományos munkásságomat (külföldi és magyar szaklapokban cikkek, külföldi és magyar kongresszusokon előadások, poszterek) és oktatói tevékenységemet (nővérek, egészségügyi főiskolások) egyaránt elismerték.

Mit vár az idei évtől?

Remélem, hogy a Coronavírus járványból okulva az emberek jobban odafigyelnek egymásra és a saját egészségükre is.
Bizakodom, hogy a fiatalok tanulnak az előző generációk hibáiból, s a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód helyett a tudatos életformát választják inkább, s nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre.

Dr. Péter Rózsa Budapest 11. kerületében rendel, a Körtevirág utca 1. címen várja meglévő és leendő pácienseit!

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük