Ki vagyok én? – Dr. Selyem Réka

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dr. Selyem Réka reumatológussal készítettünk interjút. Dr. Selyem Réka számos kórkép kezelésével foglalkozik, mint például csontritkulás, porckorongsérv, degeneratív vagy immunológiai eredetű ízületi elváltozások.

[caption id="attachment_1320" align="aligncenter" width="300"] Dr. Selyem Réka reumatológus szakorvos[/caption]

Miért választotta az orvosi pályát?

11 éves korom óta szeretnék orvos lenni, édesapám mintájára, aki sebész orvos volt. Sajnos 13 éves koromban ő 44 èvesen rákos betegségben meghalt, de az álmom nem változott és valóra vált. Szeretek embereken segíteni, boldoggá tesz, ha a fájdalmuk örömmé változik vagy a gyógyulás útjára lépnek. Emellett 3 gyerekes édesanya is vagyok, és ezt a munkámat, a reumatológiai rendelést család mellett is jól tudom végezni.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A reumatológus szakorvos a mozgásszervek belgyógyásza, a csontok- izmok- ízületek betegségeinek gyógyításával foglalkozik. Mindig is nagy érdeklődésem volt a mozgásszervek iránt, 15 évig versenyszerűn teniszeztem, úsztam és azóta is rendszeresen sportolok. Örömmel tölt el a mozgásszervrendszerrel foglalkozni, gyógyítani.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye? 

Sikeremet a több ezer beteg gyógyulásában és gondozásában tudom lemérni, illetve abban is, amikor tudásomat megoszthatom velük és a kollégáimmal. Szakvizsgára készülvén több tudományos előadást is tartottam, melyet klinikai kutatások és betegvizsgálatok előztek meg. A szakvizsga megszerzése 2008-ban mindenképpen egy nagy és sikeres mérföldkő volt, azóta szakrendelőben és magánrendelésen praktizálok.

Mit vár az idei évtől? 

Tudományos előadásokon, továbbképzéseken szeretnék részt venni, ahol a korszerű terápiákról és klinikai eredményekről hallhatok, tudásomat továbbfejleszthetem és a rendeléseim során alkalmazhatom. Ezek közé tartozik a csontritkulás korszerű terápiája, az immunológiai betegségek kezelése vagy a kopásos ízületi betegségek ellátása pl. hyaluronsavas ízületi injekciós feltöltéssel. Szívesen hallgatom és ismerem meg a társszakmák esetbemutatásait is (pl. neurológia, ortopédia, szemészet, urológia), melyek összefügghetnek reumatológiai kórképekkel is.

Dr. Selyem Réka Budapesten a Spineline Mozgásszervi Központban, a 14. kerületben a Szugló utca 132. címen várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük