Ki vagyok én? – Dr. Selyem Réka

A FoglaljOrvost felületén szereplő Dr. Selyem Réka reumatológussal készítettünk interjút. Dr. Selyem Réka számos kórkép kezelésével foglalkozik, mint például csontritkulás, porckorongsérv, degeneratív vagy immunológiai eredetű ízületi elváltozások.

Dr. Selyem Réka reumatológus szakorvos

Miért választotta az orvosi pályát?

11 éves korom óta szeretnék orvos lenni, édesapám mintájára, aki sebész orvos volt. Sajnos 13 éves koromban ő 44 èvesen rákos betegségben meghalt, de az álmom nem változott és valóra vált. Szeretek embereken segíteni, boldoggá tesz, ha a fájdalmuk örömmé változik vagy a gyógyulás útjára lépnek. Emellett 3 gyerekes édesanya is vagyok, és ezt a munkámat, a reumatológiai rendelést család mellett is jól tudom végezni.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A reumatológus szakorvos a mozgásszervek belgyógyásza, a csontok- izmok- ízületek betegségeinek gyógyításával foglalkozik. Mindig is nagy érdeklődésem volt a mozgásszervek iránt, 15 évig versenyszerűn teniszeztem, úsztam és azóta is rendszeresen sportolok. Örömmel tölt el a mozgásszervrendszerrel foglalkozni, gyógyítani.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye? 

Sikeremet a több ezer beteg gyógyulásában és gondozásában tudom lemérni, illetve abban is, amikor tudásomat megoszthatom velük és a kollégáimmal. Szakvizsgára készülvén több tudományos előadást is tartottam, melyet klinikai kutatások és betegvizsgálatok előztek meg. A szakvizsga megszerzése 2008-ban mindenképpen egy nagy és sikeres mérföldkő volt, azóta szakrendelőben és magánrendelésen praktizálok.

Mit vár az idei évtől? 

Tudományos előadásokon, továbbképzéseken szeretnék részt venni, ahol a korszerű terápiákról és klinikai eredményekről hallhatok, tudásomat továbbfejleszthetem és a rendeléseim során alkalmazhatom. Ezek közé tartozik a csontritkulás korszerű terápiája, az immunológiai betegségek kezelése vagy a kopásos ízületi betegségek ellátása pl. hyaluronsavas ízületi injekciós feltöltéssel. Szívesen hallgatom és ismerem meg a társszakmák esetbemutatásait is (pl. neurológia, ortopédia, szemészet, urológia), melyek összefügghetnek reumatológiai kórképekkel is.

Dr. Selyem Réka Budapesten a Spineline Mozgásszervi Központban, a 14. kerületben a Szugló utca 132. címen várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük