Ki vagyok én? – Dr. Szőcs Gyula Kálmán

A FoglaljOrvost kedvelt szülész-nőgyógyász szakorvosával, Dr. Szőcs Gyula Kálmánnal készítettünk interjút. Dr. Szőcs Gyula Kálmán széles körű ellátást nyújt, rendelésén lehetőség van másodvéleményt kérni, továbbá vérzészavar hátterének kivizsgálásában, mióma kezelésében, szűrővizsgálatok elvégzésében is jártas. A doktor úrhoz patológus és igazságügyi orvosszakértő végzettségéhez mérten műhiba gyanús helyzet tisztázásával is lehet fordulni. Páciensei mindig pozitívan nyilatkoznak róla, főként figyelmességét, türelmét, szakmai tudását dicsérik.

Dr. Szőcs Gyula Kálmán szülész-nőgyógyász, patológus, igazságügyi orvosszakértő

Miért választotta az orvosi pályát?

Pályaválasztásomban Dr. Blényesi István unokabátyám adta az első inspirációt, aki Sepsiszentgyörgyön és korábban Marosvécsen ideggyógyász főorvosként a nagyon nehéz 70-es, és 80-as években csodálatos humanizmussal végezte munkáját, élte életét. Nyaraimat vele töltve beleláthattam a pálya minden szépségébe, nehézségébe. Ugyanakkor az orvoslásban láttam és később meg is találtam a legnagyszerűbb lehetőséget és élményt, amit a munka, a tudomány, a humanizmus és a társadalmi felelősségvállalás harmóniája jelenthet az ember számára.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

A szülészet és nőgyógyászat szakterületet patológus szakorvosi képesítésem után választottam, tehát az egyetemi képzés befejezése után 5 évvel. Döntésemet az a vágyakozás tudatosította, hogy a pályám további szakaszában a klinikai területen sem szeretnék viszonylag szűk szakmai gondolkodásban élni és dolgozni. Ezen a területen igaz, “csak az emberiség felével”, de minden korosztály problémájával tudok foglalkozni, gyógyítani.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Az a ma már 15 éves leányka, aki szakmai felkészültségemnek, nemzetközi irodalmi tájékozottságomnak, kiharcolt külföldi tanulmányútjaim ismereteinek birtokában jöhetett világra, igaz koraszülötten, de egészségesen. Ikerterhességet hordott édesanyja, és a 18 hetes méhen belüli korban beindult a vetélés és egyik magzat megszületett holtan. Az anya kérésére, a hazai szülészeti protokollok ellenére vállaltam a terhesség, a másik magzat megtartását. Az Úr is velünk volt!

Mit vár az idei évtől?

Mit várok? Az idei év már megadta a választ erre a kérdésre. A globális világ megmutatta erejét, az ember, az egyén és a társadalom sebezhetőségét. Remélem szerencsével tudunk vigyázni honfitársainkra, nehézségeikben és örömeikben is osztozva, támogatva őket. Családom két orvossal, a büszke apa és fiam járul hozzá ehhez.

Dr. Szőcs Gyula Kálmán Budapesten 13. kerületi rendelőjében, a Botond utca 14. 1. emelet 7. címen várja meglévő és leendő pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük