Ki vagyok én? – Dr. Szűcs Enikő

A FoglaljOrvost oldalán szereplő Dr. Szűcs Enikő fül-orr-gégész szakorvossal készítettünk interjút. Dr. Szűcs Enikő széles körű ellátást nyújt páciensei számára, mint például alvászavar és horkoláskezelés, hallójáratgyulladás kezelése, softlézer kezelés, orr-, és melléküreggyulladások kezelése, valamint endoszkópos vizsgálatok végzése.

Dr. Szűcs Enikő fül-orr-gégész szakorvos

Miért választotta az orvosi pályát?

Szüleim orvosok voltak. Így gyermekkoromban közelről láthattam, érezhettem milyen jó másokon segíteni. Apámnak már kis gyermekként asszisztálhattam a kisebb ambuláns beavatkozásokkor. Az aether és a fertőtlenítőszerek illata korán elvarázsolt. Fantasztikus volt látni a gyógyult betegek tekintetét.

Miért választotta azt a szakterületet, amelyben praktizál?

Véletlenül lettem fül-orr-gégész. Csak az volt biztos, hogy műtétes szakmák közül fogok választani. Olyan szakmát kerestem, ami nőként, családanyaként is bírható megterheléssel jár. A pályám kezdetekor a fül-orr-gégészetben megjelenő modern technikai eszközök megjelenése-mikroszkóp és endoscop- és az hogy első között lehetek aki ezt megtanulja -segített a szakmám kiválasztásában.

Mi az orvosi pályájának eddigi legmeghatározóbb sikerélménye?

Ha szorosan a szakmát vesszük akkor sikerült néhány betegnek-felnőtt és gyermek- az életét megmenteni gyors műtéti beavatkozással. Ha nem a szorosan vett szakmai sikert veszem akkor egy 20 évvel ezelőtt még fiatal gyermekként általam kezelt páciens évekkel később elárulta, hogy miattam választotta az orvosi pályát. Mandula műtéten esett át. Pár napig bent ápoltuk, bentléte alatt sokat beszélgettünk- rengeteg kérdése volt. Nagy hatással volt rá, hogy minden kérdésére-az Ő szintjén- válaszoltam, nem vettem félvállról, mindig mosolyogtam rá és ügyeletben még egy kis játékra is tudtam időt szakítani.

Mit vár az idei évtől?

A szakmai tudás bővítése, gyakorlati és elméleti továbbképzéseken való aktív részvétellel. Újabb szakmán belüli technikák és beavatkozások elsajátítása pl. fájdalmatlan Fotona laseres horkolás gátlás, továbbá hallás sérült betegek segítése.

Dr. Szűcs Enikő Budapesten a II. kerületben, a Horvát utca 28.fsz.1. címen várja pácienseit.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük