Koronavírus – mire számíthatsz?

A koronavírus tesztelést követően előfordulhat, hogy további teendőkre van szükség. Az alábbiakban felkészítünk a pozitív koronavírus tesztet követő intézkedésekre, illetve megtudhatod, mikor kell megismételni a tesztet.

Mikor kell megismételni a COVID-19 tesztet?

Negatív COVID-19 teszt esetén, amennyiben tünetmentes vagy és korábban nem jártál olyan országban, vagy olyan személy közelében, aki fertőzött lehet, a vizsgálatot nem szükséges megismételni. Ha azért van szükséged koronavírus tesztre, hogy mentesülj a hatósági karantén alól, külföldről érkezel haza, vagy környezetedben találkoztál olyan személlyel, aki megbetegedett, az első negatív teszttől számítva 48 órán belül szükséges újabb tesztet elvégeztetned.

Mi történik pozitív PCR koronavírus teszt esetén?

Ha koronavírus teszted pozitív lett és nem tartozol a veszélyeztetett csoportba, enyhe tüneteket mutatsz és otthonodban megoldható a biztonságos elkülönítése, vonulj karanténba! Ez nemcsak saját gyógyulásod, hanem mások egészségének megőrzése miatt is fontos. Kérd meg egy hozzátartozódat, ismerősödet, vagy akár szomszédodat, hogy vásároljon be neked és hagyja az ajtód előtt a szükséges élelmiszereket. Így érintkezésmentesen és biztonságosan intézheted szükséges ügyeid.

Ha tüneteid súlyosak, vagy nem megoldható az otthoni elkülönítésed, például veszélyeztetett csoportba tartozó hozzátartozód miatt, értesítsd háziorvosodat és az Országos Mentőszolgálatot!

A koronavírus megelőzése

A legtöbbet önmagadért és szeretteidért azzal teheted, ha a fertőzés megelőzésére koncentrálsz. Ehhez zárt helyeken viselj maszkot (akár textil, vagy orvosi maszkot), figyelj az alapos kézmosásra és tarts megfelelő távolságot!

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük