Mikor válaszd az online konzultációt

A jelenlegi járványügyi helyzetben aki teheti, otthon tölti idejének nagy részét, legyen szó akár munkáról vagy szabadidőről. Az egészségügyi ellátás viszont nem kívánság kérdése, járványtól függetlenül bizonyos időszakonként szükségünk lehet orvosi vizsgálatra. A videós vagy telefonos konzultáció most kifejezetten nagy segítséget jelent a magánegészségügyi intézmények és a páciensek számára egyaránt, ugyanakkor fontos észben tartani, hogy az online egyeztetés nem (mindig) válthatja ki a személyes orvosi vizitet. Az alábbiakban megtudhatod, mikor érdemes a rendelő látogatása helyett videós vagy telefonos hívással felvenni a kapcsolatot orvosoddal.

Betegség tünetek

Többféle magánorvosi rendelésre is járhatunk, mint például bőrgyógyászat, nőgyógyászat, pszichológia. Sok esetben tehát nem klasszikus betegség tünetekkel, illetve akár nem is panasszal keressük fel a szakorvost, hanem általános vizsgálatokkal vagy receptírással.

Ha úgy érezzük, bennünk bújkál valamilyen betegség és alapvetően szóbeli egyeztetésre lenne szükség a választott orvossal, érdemes mind a rendelő dolgozóira, mind a rendelőbe látogatókra gondolni és inkább online konzultációs időpontot foglalni.

Veszélyeztetett állapot

Nem csupán az influenzaszezonra kell gondolni, ha veszélyeztetett állapotról beszélünk. Ha van bármilyen alapbetegséged vagy érzékenységed, esetleg várandós vagy, érdemes mindig a körülményeknek megfelelően óvnod szervezeted. Ha rendszeresen jársz orvoshoz ugyan, de vizsgálatra nem mindig kerül sor, akkor alkalmanként érdemes a távkonzultációt választanod.

Enyhe panaszok

Előfordulhat, hogy észlelsz magadon bizonyos panaszokat, de úgy érzed, hogy nincs szükséged orvosi konzultációra. Legyen szó akár fájdalomról vagy furcsa érzésről, feltétlenül fordulj szakemberhez! Azonban ha elsősorban csak érdeklődnél a jelentkező tünetekről, videós vagy telefonos konzultáció segítségével is kapcsolatba léphetsz az orvossal, aki megállapítja a személyes vizsgálat szükségességét is.

Vizsgálat utáni egyeztetések

Ha már részt vettél egy személyes konzultáción, de kérdés merült fel benned vagy állapotod függvényében orvosoddal további egyeztetés szükséges, kiváló megoldás lehet számodra a videós vagy telefonos konzultáció, melyet már akár otthonról is megejthetsz a választott szakemberrel.

A FoglaljOrvost oldalán több, mint 100 magánorvos várja foglalásod telefonos vagy videós konzultáció szolgáltatására!

 

Ha személyes vizsgálatra van szükséged

Az online konzultáció több szempontból kényelmes és egyszerű megoldás, de indokolt esetben nem szabad a személyes vizsgálatot kiváltani vele járvány esetén sem. Ha tüneteid a rendelőbe látogatást sürgetik most, fokozottan ügyelj a következőkre:

1. Figyelj a magánrendelők járványügyi rendelkezéseire és gondoskodj a rád eső kéréseikről.

2. Ha állapotod engedi, egyedül érkezz a rendelésre.

3. A belépést követően mosd meg alaposan a kezed.

4. Ha a rendelő lehetővé teszi, válaszd a bankkártyás fizetést.

5. Kérd az orvosi dokumentációt, receptet és számlát elektronikusan, hogyha a rendelő ezt tudja biztosítani.

Válassz több, mint 100 szakterület magánorvosa közül és foglalj időpontot most!

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük