VP-Med Egészségcentrum a FoglaljOrvost-on!

A modern visszérműtétek előnyei

A hosszú gyógyulási idővel járó, hagyományos visszérműtétek mellett ma már elérhetők olyan modern eljárások, amelyeknek köszönhetően akár altatás nélkül, ambulánsan is el lehet végezni ezeket a beavatkozásokat. A visszérbetegség gyógyításában az elmúlt 15 év jelentős változást, fejlődést hozott, ma már egy tűszúrásból megoldható ez a komoly probléma.

A hagyományos visszérműtét során a beteg véna 2-3 metszésből eltávolításra kerül. Ez a műtét komoly szöveti sérüléssel, fájdalommal jár, altatást vagy gerincközeli érzéstelenítést igényel. A felépülés lassú, a kiújulás aránya magas, az előforduló szövődmények kellemetlenek.

A modern műtéti eljárások során az ér lezárása egy apró tűszúrásból, a visszérbe vezetett vékony katéterrel történik. A műtéti fájdalom csekély, a beavatkozásokat helyi érzéstelenítésben végezzük, de már létezik fájdalommentes, érzéstelenítést nem igénylő módszer is. A műtéti megterhelés minimális, a szövődmények aránya nagyon alacsony, az operált végtag azonnal terhelhető. Az operált páciens egy-két napon belül ismét dolgozhat, a kiújulási arány alacsonyabb a hagyományos műtéthez viszonyítva. Sok ország protokollja szerint visszértágulat esetén a modern, éren belüli műtét az elsőnek választandó módszer!

A modern műtétek jelenleg Magyarországon sajnos csak magánszolgáltatás keretében érhetők el. Ha azonban nemcsak az árát nézzük, hanem a munkából kiesett időt, a műtéttel járó kényelmetlenséget, a fájdalmat és az esztétikai eredményeket, könnyen belátható, hogy gyorsan megtérülő befektetést jelentenek.

RÁDIÓFREKVENCIÁS ÉS LÉZERES VISSZÉRMŰTÉTEK

A VP-Med Egészségcentrum és Oktatási Központ budapesti rendelőjében használt NeoLaser 1470 nm-es diódalézer egyaránt alkalmas egyaránt alkalmas a fő vénatörzsek, a nagyobb véna oldalágak és az összekötő visszerek (perforansok) műtéti kezelésére. A műtétek helyi érzéstelenítésben, műtői körülmények között történnek. A NeoLaser 1470 nm-es diódalézer a lézerek legfejlettebb típusának képviselője. A lézer energiájának hatására a kezelt ér elzáródik, lassan hegesedik, felszívódik. A kezelést követően a kóros vénás áramlás, pangás megszűnik, néhány hét alatt pedig jelentős esztétikai javulás észlelhető. A lézeres műtét alkalmas jelentős méretű visszértágulatok kezelésére is.

A VP-Med Egészségcentrumban műtétjeinkhez Magyarországon elsőként alkalmaztuk az F Care Systems EVRF rádiófrekvenciás készülékét. Emellett rendszeresen végzünk rádiófrekvenciás műtéteket a Medtronic cég ClosureFast rádiófrekvenciás eszközével, mely ezen a területen a világszerte leggyakrabban alkalmazott eljárás. A műtétek ebben az esetben is helyi érzéstelenítésben, műtői körülmények között történnek. A rádiófrekvenciás energia hatására a kezelt ér elzáródik, lassan hegesedik, felszívódik. A kezelést követően a kóros vénás áramlás, pangás azonnal megszűnik, az esztétikai javulás hosszabb időt vesz igénybe. A rádiófrekvenciás műtét a közepesen tág visszerek kíméletes, de igen hatékony kezelésére alkalmas.

RAGASZTÁSOS VISSZÉRMŰTÉT

A visszérsebészetben ma legmodernebb eljárásnak számító ragasztásos műtétek két típusa érhető el a VP-Med Egészségcentrumnál: A Medtronic cég VenaSeal eljárása és az InvaMed cég török VenaBlock műtétje. A beavatkozás során speciálisan erre a célra kifejlesztett ragasztóval zárjuk le a tágult visszértörzset belülről, egy tűszúrásból. A hatás azonnali, a kezelés teljesen fájdalommentes, műtétet követően a végtag azonnal terhelhető, kompressziós harisnya viselése nem szükséges. Az esztétikai javulás a ragasztásos műtét esetében is hosszabb időt vesz igénybe. Az érragasztás a páciens szervezetét egyáltalán nem terheli, ezért akár súlyos társbetegségek esetén, nagyon idős korban is alkalmazható.

MELYIK VISSZÉRMŰTÉT AZ IDEÁLIS, MELYIKET VÁLASSZAM?

Minden páciens, minden visszértágulat különböző, ezért a legjobb és leghatékonyabb az egyénre szabott kezelés. A VP-Med Egészségcentrumban ez könnyen megvalósítható, mert többféle módszer áll rendelkezésre, melyek közül ki tudjuk választani a beteg számára ideális eljárást. Az ér lezárását el tudjuk végezni hőhatáson alapuló módszerrel (lézer vagy rádiófrekvencia) vagy érzéstelenítést nem igénylő, kémiai eljárással (ragasztás vagy hab injekció). Szakorvosaink nagy gyakorlattal rendelkeznek e műtétek területén, így mindenki számára a leggyorsabb, leghatékonyabb módszert tudjuk biztosítani a fájdalommentes, gyors gyógyulás érdekében.

Ha visszérbetegséggel küzdesz, kezelését mindenképpen érsebészeti vizsgálattal kell kezdeni, hogy problémádra a legjobb kezeléstípust találhassák meg. 🎯

Vénás betegségek esetében általában elegendő a rendelőintézetben végzett vizsgálat a pontos diagnózis és kezelési terv felállításához, míg artériás betegség, értágulatok esetében további kiegészítő diagnosztikus beavatkozások elvégzése indokolt.

☎️ Kérj időpontot Magyarország legnagyobb visszércentrumába (+36 30 963 1363), keresd a VP-Med-et bizalommal!

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük