Így óvd az egészséged az ősz folyamán

Kora ősszel még élvezhetjük a napsütést, érdemes ezt az időszakot a természetben tölteni. A legtöbb sportág végezhető a szabadban is, így ajánlott lehetőleg minden napra beiktatni egy kis mozgást, valamint kihasználni a napsugárzás jótékony hatásait.

Sportolj rendszeresen!

A rendszeres testmozgás hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Sportolás közben a szív pumpafunkciója fokozódik, a vérkeringés felgyorsul, mely pozitívan hat a sejtek vérellátására. Az ülőmunkát végzőknek, illetve az iskolapadban töltött órák miatt a gyerekeknek is tanácsos naponta legalább fél óra intenzív mozgást végezni.

Támogasd immunrendszered!

Az iskola megkezdésével a gyerekek gyakrabban betegszenek meg, ennek egyik oka, hogy a közösségben gyorsabban terjednek a különféle kórokozók. Jellemzően felső légúti panaszok, valamint az emésztőrendszer fertőzéses megbetegedései jelentkeznek. Gyermekünknek rendszeresen hívjuk fel a figyelmét a kézmosás fontosságára, mellyel nagyban megelőzhetőek lennének a fertőzéses megbetegedések. Ajánlott C és D vitamin pótlásról gondoskodni, ugyanis ezek a vitaminok hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, a megbetegedésekkel szembeni védekezőképesség növeléséhez.

Öltözz fel rétegesen!

Ősszel a változékony időjárás miatt meglepetésként érhet minket a hirtelen érkezett lehűlés. Ebből kifolyólag mindig vigyünk magunkkal egy-egy melegebb kardigánt, hogy ne érjen minket váratlanul a lehűlt levegő. Ajánlott pamut anyagú ruhaneműket választani, mivel azok nedvszívóképessége jobb, szemben a műszálas darabokéval, így bőrünk védelméért is sokat tehetünk.

Érzed magadon a megfázás tüneteit? Ne habozz, foglalj időpontot megbízható magánorvosokhoz!

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük