Top 5 szakterület 2020-ban

2020-ban a páciensek leggyakrabban nőgyógyászat, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, laborvizsgálat, valamint ortopédia szakterülettel rendelkező magánorvosok rendelésére foglaltak időpontot. A laborvizsgálat előkelő helyen végzett, az ide tartozó COVID-19 tesztelést is magában foglalja, mely az idei év egyik legnépszerűbb egészségügyi szolgáltatása.

Nőgyógyászat

A nőgyógyászat szakterületen belül számos női szervrendszert érintő megbetegedések kivizsgálása, kezelése, továbbá várandósgondozás, meddőségi tanácsadás vehető igénybe.

Az általános nőgyógyászati vizsgálat keretén belül kerül sor rákszűrés elvégzésére, hüvely ultrahang vizsgálatra, továbbá bimanuális vizsgálatra. A rákszűrést ajánlott évente elvégeztetni, ugyanis az idejében diagnosztizált elváltozás kezelésével megelőzhető a súlyosabb stádium kialakulása.

Fogamzásgátlási tanácsadás, meddőségkezelés, továbbá a menopauzát érintő kérdések körével is nőgyógyász szakorvos foglalkozik.

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyász szakorvoshoz javasolt fordulni, amennyiben anyajegy vizsgálatra, bőrelváltozás kivizsgálására, különféle bőrproblémák, úgy mint ekcéma, pikkelysömör kezelésére lenne szükségünk.

Az anyajegyek vizsgálatát ajánlott évente elvégeztetni, ugyanis az azokban történő változások akár melanomára is utalhatnak.

Fül-orr-gégészet

A fül-orr-gégész szakorvos átfogó vizsgálatot végez a fül, orr, garat és gége egészségének megállapításáról. Leggyakoribb problémák, melyekkel fül-orr-gégész szakorvoshoz ajánlott fordulni: krónikus gyulladás, fülgyulladás, orrsövényferdülés, hangszalagok és gégét érintő panaszok.

Fül-orr-gégész szakorvos foglalkozik a horkolás, szédülés, továbbá a fülzúgás kivizsgálásával is.

Laborvizsgálat

A laborvizsgálat keretén belül különböző testnedvek, mint nyál, vér, vizelet és széklet mikrobiológiai vizsgálatai történnek, általuk számos betegség diagnosztizálható.

2020 legnépszerűbb laboratóriumi szolgáltatása a koronavírus kimutatására szolgáló tesztek, úgy mint a PCR teszt, mely az orr és garat területéről vett mintából adott kenet alapján állapítja meg a betegség meglétét.

Ortopédia

Az ortopéd szakorvos az emberi test izmait és csontjait érintő kórképek vizsgálatával foglalkozik, leggyakoribb esetek: izomhúzódás, porcsérülések, gerincbántalmak, lúdtalp, továbbá egyes degeneratív elváltozások, melyek már gyermekkorban jelen vannak.

Az ortopédiai konzultáció alkalmával a szakorvos felméri a páciens állapotát, panaszaira gyógyszeres kezelést, műtétet, illetve gyógytorna és ortopédiai segédeszközök elrendelésére is jogosultsága van.

 

Időpontot foglalok magánorvoshoz!
Vissza a főoldalra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük